מתכון לקיש סלמון מעושן

מתכון לקיש סלמון מעושן –  קישים ופשטידות מהווים חלק חשוב באירוע קייטרינג חלבי ובאירוח חלבי, לצד סלטים טריים ופלטת גבינות קשות, עם או בלי פסטות, לפני שמגיעים לקינוחים – אף אחד לא מוותר עליהם.

בתוך הקישים יש כמה כאלה מוצלחים במיוחד שתמיד כדאי להכין, המתכון לקיש סלמון שלפניכם הוא אחד מהם.

חומרים לקלתית הבצק

  • 1.5 כוסות קמח רגיל
  • 100 גר חמאה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 ביצה

אולי יעניין אותך גם:

חומרים למלית

  • 150 גר סלמון מעושן חתוך לרצועות דקות
  • 1 גביע גבינה 9%
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 ביצים טרופות
  • חצי כוס קמח
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • תבנית פאי בגודל 26 משומנת.

קיש סלמון מעושן – אופן ההכנה

  1. שמים במעבד מזון את כל החומרים ומעבדים לבצק אחיד, מקררים חצי שעה.
  2. אופים את הקלתית – מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים את התבנית בבצק כך שיכסה את הדפנות והתחתית, אופים כ 15 דקות רצוי עם משקולת מעל (שימו נייר אפייה על הקלתית ומעלייה שעועית יבשה או גרגירי חומוס אשר יהוו  משקולת).
  3. מכינים את המלית – מוסיפים גבינה, שמנת, מלח ופלפל ובוחשים. מוסיפים את הביצים ובוחשים שוב. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מערבבים ולבסוף מוסיפים את הסלמון.
  4. יוצקים את המלית על הבצק ואופים כ 30 דקות עד שהמלית מתייצבת.

תיהנו ובתאבון,

שתף דף

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
טופס יצירת קשר

תוכן עניינים