מתכון לפיצה ביתית

פיצה ביתית מעולה, גם לגדולים וגם לקטנים. המון אנשים ביקשו את המתכון לפיצה שלי, הנה הוא לפניכם, את הפיצה הזו תכינו הרבה פעמים…

חומרים לבצק

  • קילו קמח
  • שמרים טריים קוביה (50 גר')
  • מלח 2 כפות (30 גר)
  • דבש/סוכר 2 כפות (30 גר')
  • מים 2.5 כוסות (כ 550 מ"ל)

חומרים לרוטב העגבניות

  • עגבניות אדומות בשלות כ 4 עגבניות
  • שום קצוץ כפית ( 15 גר' )
  • פפריקה כפית ( 15 גר')
  • מלח כפית ( 15 גר')
  • תימין כפית ( 15 גר')
  • בזיליקום טרי קצוץ כפית ( 15 גר' )

מעל הרוטב

  • גבינת עמק/אמנטל שתי כוסות (400 גר')
  • גבינת מוצרלה שתי כוסות (400 גר')
  • תוספות ע"פ הטעם: זיתים ירוקים/ שחורים, פטריות טריות, תירס, עגבניות שרי בצל וגבינה בולגרית.
  • המתכון מתאים לשתי פיצות גדולות בתנור ביתי.

פיצה ביתית – הכנת הבצק

מנפים קילו קמח, מערבבים עם המלח. ממיסים את השמרים בתוך קערית עם 3/4 כוס מים (מתוך כמות המים,לא בנוסף), עם הדבש/הסוכר, עד שרואים שהתערובת תופחת.
מכניסים את השמרים לקמח ומתחילים ללוש, מוסיפים את המים לאט תוך כדי לישה. ניתן ללוש ביד/במיקסר, כ 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים את הבצק ומשאירים לתפיחה, (עד להכפלת נפח הבצק)

הכנת רוטב העגבניות

קולפים את העגבניות, חותכים/ טוחנים ושמים בסיר, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים על אש קטנה, כשעתיים, לערבב מידי פעם. הרוטב טוב גם לפסטה, אני תמיד מכינה כמות גדולה ממנו ומשאירה בצנצנת במקרר, מצוין לפיצות ופסטות.

אולי יעניין אותך גם:

פיצה ביתית – הכנת הפיצה

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות.
  2. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לגודל התבנית, משמנים מעט את התבנית בשמן זית .
  3. מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים גבינות ותוספות.
  4. אופים ב 200 מעלות למשך כ20 דקות (בתנור ביתי), ודאו שהתחתית שזופה לפני שתוציאו .

שתף דף

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
טופס יצירת קשר

תוכן עניינים