מתכון לסלט רוקט

מתכון לסלט רוקט – יש סלטים שמצריכים הרבה עבודה והשקעה, זה לא המקרה כאן, וזה לא בא על חשבון הטעם, סלט ירוק, עם המון רוקט, גבינת עיזים טובה ופירות בכמה דקות. מתאים לכל ארוחה חלבית, ישתלב מצוין בארוחת שבועות.

חומרים לסלט רוקט

  • ק"ג עלי רוקט (אפשר גם כל סוג עלי ביבי שאתם אוהבים)
  • 150 גרם גבינת עיזים טובה (ניתן לקנות כבר חתוכה למטבעות, או בצורת גליל ולחתוך)
  • 150 גרם פירות העונה
  • 75 גרם פקאנים / אגוזי מלך

אולי יעניין אותך גם:

סלט רוקט חומרים לרוטב

  • מיץ מחצי לימון / לימון אחד קטן
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • שמן רצוי פי 3 מכמות מיץ הלימון והחומץ (מי שרוצה דיאטטי יותר מוזמן לקזז ע"פ טעמו).
  • כף דבש
  • כף חרדל דיז'ון
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון דק

סלט רוקט אופן ההכנה

  1. את העלים כדאי לשטוף ולייבש (ניתן לעשות יום קודם / לקנות חבילות שטופות מראש), ולשים בקערה. (אפשר לעשות כמה שעות לפני הגעת האורחים לשמור במקרר)
  2. לוקחים צנצנת ריקה, שמים בתוכה מיץ לימון, חומץ בלסמי, ושמן בכמות שהיא פי 3 מגובה מיץ הלימון והבלסמי. מוסיפים דבש, חרדל מלח ופלפל. סוגרים את הצנצנת, מערבבים וטועמים. גם את זה ניתן להכין כמה שעות קודם ולשמור במקרר.
  3. מפלטים (מוציאים קליפה, גרעינים ואת החלק הלבן) תפוזים/אשכולית אדומה, או אגסים ואם יש בעונה תאנים, הולכות נהדר עם הסלט. את זה צריך לעשות בסמוך להגשה.
  4. דקה לפני שיושבים לאכול, מערבבים את הרוטב יוצקים על הסלט ומערבבים. מחצית מתוספות מערבבים יחד עם הרוטב, את המחצית השנייה שמים מעל העלים לקישוט.

חג שבועות שמח !

שתף דף

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
טופס יצירת קשר

תוכן עניינים