מתכון לטראפלס טעים

מתכון לטראפלס טעים, קל ופשוט להכנה, תקבלו קינוח מושקע, אורחים מרוצים ומשבחים, ויש גם וריאציות לקטנים, מה צריך יותר מזה ? אני מכינה אותם משוקולד בלגי, אם יש לכם מצוין, אם לא כל שוקולד מריר טוב עם 56% מוצקי קקאו ומעלה יעשה את העבודה, מבטיחה לכם שגם המבוגרים וגם הילדים ילקקו את האצבעות…

אולי יעניין אותך גם:

טראפלס – חומרים

  • 450 שוקולד מריר 56% מוצקי קקאו ומעלה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל שמנת מתוקה)
  • לגיוון טראפלס בטעמים

טרפלס קפה – הוסיפו 2 כפות קפה לשמנת בזמן הרתיחה /2 כפות אייריש קרים/קלואה לאחר שתערובת השמנת והשוקולד הצטננה קצת.
טרפלס תפוזים – הוסיפו גרידת תפוז מתפוז אחד לשמנת בזמן הרתיחה/2 כפות גרנד מרנייה, לאחר שתערובת השמנת והשוקולד הצטננה קצת.
טרפלס אגוזים – מוסיפים 2 כפות ליקר פרנג'ליקו, לאחר שתערובת השמנת והשוקולד הצטננה. כשהטראפלס מוכנים גלגלו בפקאנים/שקדים מולבנים קצוצים.
טרפלס נענע – הוסיפו 2 כפות נענע יבשה לשמנת בזמן הרתיחה, סננו את השמנת לפני כניסת השוקולד.

טראפלס – אופן ההכנה

  1. מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר.
  2. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת חלקה. משהים במקרר במשך 4 שעות לפחות.
  3. מזלפים פס מהתערובת, חותכים לחתיכות שוות / מוציאים עיגולים בעזרת כפית ומכניסים שוב לקירור של חצי שעה.
  4. מגלגלים את החתיכות לכדורים באבקת קקאו משובחת / אגוזים מסוכרים (ברס)/סוכריות צבעוניות לילדים, אם תרצו לפנק את הילדים עוד קצת תוסיפו מקל סוכרייה, כך תקבלו סוכרייה על מקל משוקולד משובח, מובטח חיוך גדול מכל ילד/ה !

ניתן לשמור את הטראפלס ללא הציפוי הסופי במקפיא, הכינו כמות גדולה, כך שתוכלו להשתמש גם באירוח הבא, לפני שהאורחים מגיעים הוציאו מהמקפיא, המתינו כמה דקות שיפשיר על מנת שהציפוי ייתפס טוב יותר, גלגלו באבקת קקאו הולנדית, ברס או סוכריות צבעוניות.

שתף דף

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
טופס יצירת קשר

תוכן עניינים