מתכון ללביבות תפוחי אדמה

מתכון ללביבות תפוחי אדמה – במיוחד לחנוכה, אבל לא רק, לביבת תפוחי אדמה. מתכון סופר קליל, מהמתכון הזה יצאו כ 70 לביבת (תלוי באיזו כף תשתמשו כשתיצרו אותן). אם הכמות גדולה מידי, חלקו את המתכון לחצי, תקבלו כ 35 לביבות.

אולי יעניין אותך גם:

יש גרסה גם למי שרוצה לביבה מתוקות או לביבת ירק.

חומרים

  • 2.5 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה (לא חובה)
  • 1.5 כפית מלח
  • 0.5 כפית פלפל שחור טחון
  • שמן לטיגון

לביבה מתוקות

מי שמעדיף לביבות מתוקות – תורידו מלח ופלפל במקום, שימו  סוכר באותה כמות, לאחר הטיגון פזרו אבקת סוכר.  בגרסה חלבית ללביבות המתוקות תוסיפו מיכל של שמנת מתוקה (250 מל'), תקבלו לבבות במרקם מעודן.

לביבת ירק

מי שאוהב לביות ירק מוזמן להוסיף למתכון המקורי 2 חבילות של פטרוזיליה קצוצה נקיה.

אפשר גם לגוון: לקחת את המתכון, לטגן חצי כמות, ובחצי השני להוסיף חבילת פטרוזיליה קצוצה. כך תקבלו שני סוגי לביבות.

אופן ההכנה

  • קלפו את תפוחי האדמה והכניסו למעבד מזון לטחינה. כן, יש אפשרות גם לאפות קודם או לבשל קודם, ויש אפשרות לעבוד ממש קשה ולגרד בפומפייה, אבל אין סיבה לעבוד קשה, כאן לא צריך מפני שיוצא מעולה גם כך וחוסך הרבה זמן, גם כך תשקיעו זמן לטגן את כל הלבבות, תחסכו אותו היכן שניתן.
  • הוסיפו בקערה גדולה ביצים, קמח, אבקת אפייה ,מלח ופלפל וערבבו היטב.
  • חממו שמן, ממליצה לעבוד עם שתי מחבתות במקביל, כך תוכלו לחסוך זמן, צרו עם כף לביבה לתוך השמן, טגנו עד להזהבה, הפכו לצד שני, הוציאו לנייר סופג.
  • תוכלו לטגן ולחמם 5 דקות לפני שהאורחים מגיעים.

חג חנוכה שמח!

שתף דף

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
טופס יצירת קשר

תוכן עניינים